keskiviikko 13. elokuuta 2008

Patalappuhaaveita

Olen muutamassa blogissa (ainakin Neulenuotteja ja Marin omat käsityöt) nähnyt onteloneuleella tehtyjä patalappuja. Ihania! Ja kun vielä sopivasti naapuri sattui näyttämään tekemiään onteloneulesukkia, oli ihan pakko kokeilla. Ensimmäinen tekele piti tosin purkaa, kun lähdin vain kokeilemaan ilman kummempia suunnitelmia... Tässä sitten suunnitelmia senkin edestä. ;) Katsotaan, saanko toteutettua. Raidalliset ruudut merkkaavat kaksinkertaisella langalla neulottavaa helmineuletta.


sunnuntai 10. elokuuta 2008

Kauhistuttava kallovaippa

Pitkästä aikaa kestovaippojen teossa. Pääkallokangas ei ole ihan mun ominta tyyliä, mutta kun ysv:n vaippapalavaihdossa sellainen oli tarjolla, niin tuli otettua. Kolmevuotiaan mielestä kuviot tosin ovat rapuja ja äidiltä pyydettiinkin heti leikkeihin pala rapukangasta.

Vaipan mallina Swaddlebeesin L-kokoinen, neppikiinnitteinen taskuvaippa, tässä mun versiossa vaan neppien tilalla sivutarrat ja vähän pidennetyt etusiivekkeet. Olen tällä mallilla tehnyt aikanaan esikoisellekin läjän vaippoja ja ne ovat edelleen, kolme vuotta myöhemmin, päivittäisessä käytössä (nyt tosin vauvalla). Malli on mukavan kapea haaroista, istunut hyvin meidän pojille ja kulahtaneet kumpparitkin on helppo vaihtaa, kun jalansuissa ei ole kuminauhakujia. Tätä sarjaa on tulossa vielä muutama lisääkin - osa kankaista on leikattu jo kolme vuotta sitten edellisen sarjan yhteydessä, ovat hetkisen saaneet odottaa. Nyt eivät toivottavasti enää jää odottamaan vuosiksi.

Kierrätystä on tässä vaipassa sisäpinnan verran - löysin joskus kirppikseltä eurolla ison mikrofleecepusakan. Siitä riitti neljän taskuvaipan verran (muut kolme leikattuna). :D


tiistai 5. elokuuta 2008

Neulatyyny-roskishybridi

Tämän loistavan idean olen saanut joskus anopilta. Ja nyt se yhtäkkiä tuntui hurjasti tärkeämmältä ja ajankohtaisemmalta kuin kesken olevat juhlavaatteet vaikka... Neulatyynyosa on täytetty hiekalla (päälikankaan alla on toinen, tiiviimpi kangas hiekkapussina) ja pohjaa tasoittaa pahvi. Nuppineulat sujahtelevat kyllä kivasti hiekkaan. :D

Pieni roskapussi langanpätkille ja kangassuikaleille on tehty ensimmäisen kauppakassin kahvojen välistä jääneistä paloista ja muutkin kankaanpalat löytyivät tilkkukassista. Pussi on kiinnitetty neulatyynyyn tarranauhalla, joten sen kanssa on helppo lähteä käymään oikealla roskiksella. Eikä langanpätkiä enää loju lattialla ompeluhetken jäljiltä...

Vielä pari...

Mutta sitten saa vähäksi aikaa riittää kassit. Lupaan ja vannon. Ei enää ole oikein sopivaa kangastakaan kaapissa. Nyt muiden keskeneräisten kimppuun, hus hus.

maanantai 4. elokuuta 2008

Kolmas kassi

Ihanan nopeita tehdä. :) Tässä on siniseen pohjakankaaseen kiinnitetty toiselle puolelle koristelätkä ja toiselle puolelle tasku (pienempi lätkä) vaikka avaimille tai rahoille. Kierrätystekele, ollut entisessä elämässään verho. Tässä elämässään pääsee näkemään maailmaa edes vähän enemmän kuin vain oman pihan - vaikkei ehkä siltikään lähikauppaa pidemmälle.

Sen verran olen muuten jo ehtinyt omaa kassia tyypata, että malli on todellakin toimiva käytössä. Yhtä tilava ja helppo täyttää kuin kaupan muovikassi, mutta kädelle mukavampi kantaa.

lauantai 2. elokuuta 2008

Kissahuppari

Tämä huppari on jo viime syksynä tehty, muistaakseni. Laitan nyt kuitenkin sen tänne, kun sain vihdoinkin edes jonkunnäköisen kuvan otettua. Yleensä applikoitu kissa on kuvissa kummallisesti rutussa (taitaa tuo nytkin olla vähän) tai poika ei suostu kääntämään mulle selkäänsä, kun otan kameran mukaan ulos kissahupparipäivänä... Kankaina on oliivinvihreää ja vaaleanruskeaa veluuria ja jotta paita mahtuisi päälle mahdollisimman pitkään, se on reilun kokoinen ja hihansuut on varustettu kumihauhoilla. Housut ovat muutama viikko sitten syntyneet raksahousut ja pipo viime keväältä.

Kauppakassi kakkonen

Samalla innostuksen aallolla vielä tämä toinenkin kauppakassi, malli olennaisilta osiltaan sama kuin ensimmäisen kassin. Kolmaskin kassi odottaa jo leikattuna ja koska tämä ja seuraava ovat muuttamassa meiltä muualle, pitää itsellekin varmaan tehdä vielä pari lisää jossain välissä. Kolmevuotiaan "kevättakki" olisi tuolla myös huppua ja vetoketjua vaille valmiina odottamassa inspistä, samoin muutama muukin käsityö. Jospa tämä kauppakassi-innostus vähän leviäisi noihin muihinkin projekteihin. *peukut pystyssä*