perjantai 26. syyskuuta 2008

Kantoliinasukat

Tai no, kantoreppua meillä enimmäkseen käytetään. Mutta kuitenkin, ilmassa roikkuvia pikkusääriä lämmittämään. Nämä sukat ovat olleet tekeillä viimeiset kolme vuotta... Esikoiselle aloitettu, nyt tälle kakkoselle vihdoin valmistuivat. Sukkia en ole sitten ala-asteen neulonut - ja silloinkin mummi teki säälistä sen puuttuvan parin. Joten olen ihan tyytyväinen tähän suoritukseen, sain sentään itse tehtyä sukat loppuun asti. :D Kantapää on naapurin opettama nostokantapää (nurjalla joka toinen nostetaan, joka toinen neulotaan normaalisti, oikealla kaikki silmät neulotaan), vähän lämpimämpi kuin normaalisti neulottu.

perjantai 19. syyskuuta 2008

Villahousut vilpoiselle kelille

Pienemmän pojan villahousuvalikoimassa on ollut pitkälahkeisten pöksyjen mentävä aukko. Tässä tilkettä siihen puutteeseen. Ja koska ainakin meillä villahousut jäävät lapsen kasvaessa aina ensin mataliksi vyötäröltä, niin näissä sitä riittää. Mahtuu muhkeampi yövaippakin!

Malli on tehdessä syntynyt ja välillä jo vähän alkoi epäilyttääkin, mutta istuu onneksi pojalle juuri niin kuin pitikin. Mielessä oli Ullassa olleet villapöpät, mutta laiskana en jaksanut katsoa ohjetta... Vyötärön joustin tulee mun puikoista hahtuvalla niin löysää, että sitä paikatakseni olen joustimen jälkeen lisännyt 8 silmukkaa (aloitin muistaakseni 60 silmukalla). Taakse tein 20 ja eteen 10 silmän kiilat ja lahkeita on kavennettu reiden matkalla muistaakseni kuutisen silmää. Ennen lahkeensuuta olen puolittanut silmukkamäärän - että lahkeet pysyisivät peppukiitäjän liikkuessa alhaalla. Lanka on kaksinkertaista Piikun hahtuvaa ja puikot taisi olla 4,5 mm.


torstai 11. syyskuuta 2008

Lankoja, lankoja, lankoja...

Nyt on lankoja! Meikäläisen mittapuulla huomattava määrä, vaikka ei vielä kiloissa voikaan mitata. Näistä olisi tarkoitus syntyä tumppuja, pipoja, sukkia, ehkä patalappujakin - tai jotain muuta, mitä mieli tekee. Alemmassa kuvassa olevasta Utunan Nytti-langasta ainakin aion tehdä pari pipoa perheen miehille. Herkullisia värejä!


torstai 4. syyskuuta 2008

Päivitetty patalappuhaave

Tässä uusittu versio hevospatalapun suunnitelmasta, nyt kokoa on 45x60 silmukkaa, kun aikaisempi oli 45x45. Eipä vielä muuta uutta...

tiistai 2. syyskuuta 2008

Lankakauppaa ja juhlapaitaa

Muutaman päivän nettipimennon jälkeen pääsen vihdoin koneelle ja mainostamaan: Utuna on auennut! Ihania, pehmeitä värejä Kainuun harmasten lankoja, sormet syyhyää kokeilemaan...

Ehdin nettitauon aikana ompelukoneelle - jostain kumman syystä... ;) Imettäjän juhlapaitavalinta on vähän kinkkinen aihe, ainakin meillä. Tämä paita syntyi kesän viisiä häitä varten täyttämään tuota tyhjiötä. Alla on erillinen, lyhyt, joustava "toppi" imetysläppänä ja varsinainen paita aukeaa ylhäältä keskeltä pikkuisen. Alkuperäinen, melko vapaalla kädellä muokattu malli on jostakin Modasta, en enää muista numeroa.

Onteloneulekokeilua

Ensimmäinen patalappu valmistui! Alussa tuntui tosi hankalalta pitää mielessä, millä langalla mikäkin silmukka pitää tehdä, mutta totuttelun jälkeen tämänkin teko oli ihan mukavaa ja sujuvaa siinä kuin muutkin kokeilemani neulomukset. Malli vähän muuttui tehdessä, kun en suunnitellessa tajunnut ottaa huomioon sitä, etteivät silmukat ole yhtä korkeita kuin leveitä. Heppamallikin pitää siis piirtää uudestaan.

Puolukkapiirakka piti tehdä rekvisiitaksi.