lauantai 13. joulukuuta 2008

Lavansaaren lapaset lapselle

Kolmevuotias aina kiinnostuneena seuraa syntyviä ja valmiita tumppuja ja mielellään niitä kokeilee käteensäkin. Silti vasta nyt valmistuivat ensimmäiset omat tumput. Kämmenselän kuvio on (vaihteeksi...) Mary Oljen Kirjokintaista kauneimmat -kirjasta (Lavansaaren kinnas II). Pystyraidat kämmenpuolella ovat Jyväskylän joulumessuilta bongattu idea. Minä olin jotenkin kuvitellut, että pystyraidat eivät pysyisi kiinni toisissaan... No, eivät nuo näytä irtoavankaan. ;)

Langat ovat kaikki suunnilleen samanpaksuisia ja villaa, mutta muuten aika erilaisia (tummanvihreä on Nallea tai 7 veljestä, harmaa-vaaleanvihreä on Kainuun harmaan villaa ja keltainen on tanskalainen kirppislöytölanka). Ainakin näin ennen käyttöä vaikuttaisivat sopivan silti ihan hyvin yhteen. Kämmenselän kuvion leveys 19 silmukkaa, peukalonympärys on 16 silmukkaa ja puikot olivat kolmoset. Peukalossakin toisella puolella Lavansaaren kuvio ja toisella puolella pystyraidat.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hienot! Tutkin muuten meidän lapasvaraston tarkkaan ja eihän ne ihan siisteiltä näytä:( Parhaiten tuntuu kestävät tekokuitusekoitteiset nyppyyntymistä ja pörröttymistä. Yksivärisessä se ei vain pistä silmään, kirjoneuleessa enemmän. "Perinnelangat" tuntuvat siis häviävän tässä asiassa tekokuidulle 0-6:(