sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Leikitään vielä vähän ruualla

Ehkä seuraavaksi jo jotakin muuta, mutta nyt vielä näitä leikkiherkkuja. Pyöryköitä ja lohkoperunoita tällä kerralla. Pyörykät tehtiin yhdessä nelivuotiaan kanssa, resepti on seuraavanlainen:
- yksi sanomalehti, revitään parin sentin palasiksi
- astia, jossa lämmintä vettä
- liotetaan paperisilppua jonkin aikaa
- otetaan kourallinen lionnutta silppua, mytätään ja pyöritellään kädessä palloksi
- annetaan kuivua viikon, kaksi
- maalataan vesiväreillä ja kuivatetaan vielä pieni hetki
- valmiita leikkeihin!

Lohkoperunat yllättivät hankaluudellaan. Tein noita kahta lohkoa yhteensä kai noin viisi tuntia... Ja sinä aikana ehdin pistää lukemattomia kertoja huovutusneulalla sormeeni. Ulkonäkökään ei ole ihan sitä mitä toivoin. Melkein lähdin jo välillä tekemään oikeita lohkopeunoita, että saisin mallin siitä, miten värien kuuluu mennä... Tähän loppuu ainakin vähäksi aikaa Tikkilaukan leikkiruokatarjoilu. ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mua ihan hävettää lukea näitä sun juttuja...ai leikkiruokaguru!!! Vaivautuneena kiittelen titteleistä ja kannustan katsomaan peiliin, ihan itsehän sinä kaikki ihanuudet olet tehnyt. Lohkoperunatkin on musta tosi hienoja! Ja niin tottahan se on, että aikaa tuossa hommassa palaa ihan uskomattoman paljon, varsinkin siihen, että ensin ei ole tyytyväinen ja lähtee parantelemaan jotenkin vielä "ihan vähän". Ja sittne vielä "ihan vähän" ;).